Tydelig, troverdig og overbevisende kommunikasjon

I Retorika ønsker vi å nå ut til folk flest med forskningsbasert kunnskap om retorikk, tekstvitenskap, språklig kommunikasjon m.m. Vi sprer vår kunnskap om aktuelle temaer via vår fagblogg, kurs og ved å gi kvalifiserte råd til våre kunder.

Ideen bak Retorika er å tilby kommunikasjons- og markedsføringstjenester som gjør virksomhetene synlige og troverdige i markedet. Vi hjelper din virksomhet til å kommunisere bedre, få en tydelig profil og fremstå profesjonell. Og vi hjelper deg til å skape gode relasjoner til kundene dine.

Målgrupper

  • Virksomheter som har kommunikasjonsbehov, men ikke ressurser til å ansette noen på kommunikasjonssiden.
  • Virksomheter med 1-2 ansatte på kommunikasjon eller markedssiden og trenger faglig støtte eller noen å rådføre seg med.
  • Større kommunikasjonsavdelinger som har fortløpende behov for å få gjort ulike typer kommunikasjonsoppgaver.

Retorika kan hjelpe deg med blant annet

  • Retorisk analyse
  • Content marketing / Inbound marketing /episke tekster
  • Innhold til nettsider og tekstproduksjon
  • Kvalitetssikring av tekst og klarspråk
  • Kommunikasjon på sosiale medier og digitale kampanjer
  • Strategisk kommunikasjon

Hvem er vi?

Retorika har flere dyktige samarbeidspartnere som til sammen gjør at vi kan tilby varierte kommunikasjonstjenester, retorikk og oversettelse til nordiske språk og engelsk.

Dette er vårt faste retorikkteam:

Anne Bergvad fb 2015Retorika ledes av Anne Bergvad, som er cand.philol. fra Universitetet i Oslo i tekst, retorikk og kommunikasjon og har 20 års arbeidserfaring med rådgivning, formidling og kommunikasjonsarbeid. Anne mener tydelig kommunikasjon er en grunnpilar i vårt demokratiske samfunn.

Se Annes CV på LinkedIn

 

www.retorika.noSimon Stjern er masterstudent i retorikk ved Universitet i Oslo og skriver en masteroppgave om taleskriving. Han har tidligere en bachelorgrad i anvendt språkvitenskap fra NTNU i Trondheim, med blant annet strategisk kommunikasjon og endringskommunikasjon som fordypning.

Simon interesserer seg spesielt for politisk retorikk, og er opptatt av hvordan kommunikasjon former samfunnet vårt. Tidligere har Simon jobbet som skribent og vært involvert i statens klarspråksprosjekter.

Simon er nå aktuell med Norges første podcast om politisk retorikk:  Ærlig talt! Nyttig, lærerikt og veldig morsomt, og en podcast vi anbefaler alle å følge med på! På toppen av det hele har Simon deltatt i NM i baristakunst og er en av landets beste baristaer!

www.retorika.no

Christine Lien Lütcherath har studert retorikk og språklig kommunikasjon ved Universitetet i Oslo siden 2014, har tatt emner i tekstanalyse, samtaleanalyse og tekstvitenskap, klarspråk, retorisk skriving og klassisk retorikk.

Christine har også et psykologisk perspektiv til språk og kommunikasjon, og lært om språktilegnelse, produksjon og forståelse, og hvordan hjernen behandler språket.

Ellers interesserer hun seg for estetisk tekst og skjønnlitteratur, og mener at effekter som rytme, stilfigurer, variasjon og flyt er en viktig del av alle typer prosa, fordi det bidrar til større leseglede og dermed bedre forståelse. For Christine er dette et viktig utgangspunkt for arbeid klarspråk og retoriske virkemidler, som hun spesialiserer seg innen. Christine har erfaring fra arbeid med tekst, korrektur og klarspråk.